Preloader
Preloader
1999

KAKO SE JE ZAČELO

Moto klub Gronska Strejla je nastal spomladi leta 1999 z namenom, da se lastniki motociklov na Goričkem v Prekmurju začnejo družiti in spoznavati v želji, da se skupaj vozijo, izmenjavajo različne izkušnje (potovanja, vožnje, poznanstva) in spretnosti (mehanika, nakup/prodaja itd.) v motorističnem svetu. Istočasno smo želeli s svojimi oznakami na moto sceni tudi promovirati in izpostavljati pokrajino Goričko s Prekmurjem širši Sloveniji in okoliškim državam.

Kot prvi moto klub na Goričkem smo se vedno tudi veselili druženja z domačimi vaškimi ljudmi, jim pokazali in predstavili svet motociklizma ter navezali spoštovanja vredne stike. Oni so nam v ponos, mi pa njim.

Druži nas veselje do motorjev, pravega prijateljstva, nesebične pomoči članom ali drugim in skupnega preživljanja prostega časa za nepozabne trenutke.

KURONJA DUŠAN - DRINAŠ
ČLAN
O KLUBU

VEČ KOT 20 LET ZGODB IN SPOMINOV

Prvo spoznavanje in pogovor ustanovnih članov je bil meseca maja 1999 na terasi in parkirišču gostilne Pindža v Gornjih Petrovcih, nato je junija 1999 sledila ustanovna skupščina 17 članov v gostilni Bencik prav tako v Gornjih Petrovcih (trije ustanovni člani so še vedno aktivni v klubu).

Prvi predsednik moto kluba Gronska Strejla je bil Bogomir Breskoč.

Sledilo je še nekaj sestankov zaradi znaka in imena kluba. Motoristi v Prekmurju se začnejo zanimati za naš klub in članstvo.

Sledila je priprava znaka, imena, dokumentacije za statut kluba in prijava društva pri državnih organih. Jeseni 1999 smo kot moto klub tudi uradno postali pravna oseba.

Na začetku smo se člani kluba vztrajno pojavljali na raznih moto prireditvah, sklepali nova spoznanstva ter promovirali naš klub in Goričko.

Leta 2001 je klub dobil novega predsednika Dušana Kuronja, hkrati pa ga je čakal tudi veliki izziv – 1. Moto srečanje Gronska Strejla. Od leta 2001 do 2013 so se na nogometnem igrišču v Križevcih v Prekmurju dogajali že skoraj legendarni moto dogodki.

 

BUDINCI

MK GRONSKA STREJLA CLUBHOUSE

Sčasoma moto klub Gronska Strejla postaja resna organizacija, zato si je za naslednji zastavljeni cilj zadal imeti svoje lastne klubske prostore – Clubhouse. Donacije, prihranki in lastna požrtvovalnost članov so spremenili zapuščen gasilski dom in nazadnje trgovino v Budincih v zavidanja vredno hišo, ki ima vso potrebno infrastrukturo z veliko okolico.

Z leti člani vztrajno delujejo na moto sceni tako doma kot v tujini, hkrati pa se zaradi naše prepoznavnosti pridružujejo tudi novi člani.

 

PRIDI V BUDINCE!

OBIŠČI CLUBHOUSE
MK GRONSKA STREJLA

Na vrh