2014 januar

Predsednik kluba: Gungl Goran

Podpredsednik kluba: Cimer Andrej

Tajnik kluba: Gomboc Tomaž

Blagajnik kluba: Gorza Vendel

| 0 Comments
Posted on 26 Jan 2014 by MKGS
Zgodovina

MK GRONSKA STREJLA
Budinci 23/b
9203 Gornji Petrovci
, Slovenija


Razlog nastanka kluba tiči v tem, da se je po krajih našega Goričkega vozilo čedalje več motoristov ki niso bili organizirani. Tako se je pojavila ideja o ustanovitvi kluba, kateri bi naj predvsem nekako družil istomisleče ljudi, kateri uživajo v vožnji z jeklenimi konjički. Pobudniki smo organizirali sestanek in kmalu za tem tudi ustanovno skupščino. Ustanovna skupšcina MK Gronska Strejla je bila 03.07.1999, kjer smo sprejeli sedaj veljaven statut, znak kluba, ime kluba in višino članarine in se dogovorili o nadaljnjem delu v klubu. Izvolili in potrdili smo tudi upravni odbor. Za tako ime ter znak kluba smo se odločili zaradi tega, ker smo bili mnenja, da ime in znak morata predstavljati naš izvor, od kod izhajamo. V znaku je štorklja, ki brez dvoma predstavlja pokrajino, v kateri živimo. Statut je bil dokončno sprejet s strani Upravne enote Murska Sobota od Odelka za upravne notranje zadeve 05.10.1999 in od takrat klub legalno obstaja. MK je sprejel Poslovnik o vodenju rednih letnih konferenc, imamo svoj fan klub in vsak novi član v klubu je tudi pripravnik in sicer eno leto oz. eno sezono in po enem letu o sprejemu v MK odloča upravni odbor. Od samega začetka delovanja kluba je prišlo do sprememb v vodstvu kluba in sedanje vodstvo kluba je v naslednji sestavi:

PREDSEDNIK KLUBA : KURONJA DUŠAN
PODPREDSEDNIK KLUBA : CIMER ANDREJ
TAJNIK KLUBA : PROSIČ BOJAN
BLAGAJNIK KLUBA : KOLTAJ ŠTEFAN

KLUB SMO USTANOVILI PREDVSEM ZARADI: - druženja istomislečih - da se med sabo spoznamo - da se vozimo organizirano - da sodelujemo v dobrodelnih akcijah - da se izobražujemo - da si pomagamo( če je motorist v stiski ) - itd… Vsak član kluba mora dosledno spoštovati KODEKS KLUBA. Če član ravna v nasprotju s kodeksom in statutom kluba razpravlja in odloča o njegovem nadaljnjem članstvu disciplinska komisija.
KODEKS KLUBA - član MK mora upoštevati statut kluba - član MK ne sme blatiti in kvariti ime in ugled kluba - član MK pomaga članom in ostalim motoristom v stiski - član MK pomaga pri delu v okviru MK - član MK ni stalen kršitelj CPP - član MK je obziren do drugih udeležencev v cestnem prometu


DELO KLUBA V LETU 1999
Ustanovitev kluba
- organizirali smo otvoritveno vožnjo po vaseh Pomurja, prav tako smo se fotografirali in udeležili vlečenja vrvi v naselju Nuskova, kjer smo zasedli 4 mesto in si zaslužili skromno nagrado.
- organizirali smo piknik ob Kraškem jezeru, kjer nam je klubski kuhar skuhal zelo slastni bograč
- zaključek leta smo imeli v prostorih Vinotoča pri Goranu (član MK GS), konec zaključka smo preživeli na bližnji veselici, kjer smo nekateri pomagali čistiti v jutranjih urah
- prav tako smo se po najboljši moči udeleževali srečanj, katere so organizirali klubi po Sloveniji in prav tako v tujini.


DELO KLUBA V LETU 2000
- v začetku leta smo nabavili klubske brezrokavnike z našitki
- 25.03.2000 smo imeli 1. redno letno konferenco. Dogovorili smo se o nekaterih stvareh, katere še niso bile jasne glede delovanja kluba in spoštovanja statuta kluba
- aprila smo imeli otvoritveno vožnjo skozi Sl. Konjice, kjer smo se ustavili v Harley Caffe. Tam smo se tudi okrepčali in nadaljevali pot do Vranskega, kjer smo si ogledali muzej starih motociklov. Kljub slabemu vremenu in dežju, kateri nas je spremljal od samega začetka, smo se imeli lepo in se vrnili z lepimi občutki.
- organiziral se je trening varne vožnje
- veliko smo se udeleževali srečanj, ki so jih organizirali drugi domači in tuji klubi.


DELO KLUBA V LETU 2001
Že leta 2000 smo razmišljali o organizaciji I. srečanja motoristov, katerega bi naj organiziral naš klub. Tako smo na letni konferenci kluba sprejeli sklep, da klub organizira srečanje. Projekt ni malega pomena in zahteva veliko truda in časa z voljo.Ker je srečanje v začetku sezone, prvi vikend v maju, se je preko poletja še veliko dogajalo. Organizirali smo skupni dopust kluba v sončnem Poreču, obiskovali smo veliko srečanj, ogledali si sejem v Münchnu ter za konec sezone organizirali zaključek sezone.


DELO KLUBA V LETU 2002
Kakor vsako leto se je tudi tega leta najprej opravila konferenca kluba. Že prej smo si pa ogledali sejem v Padovi. Ker so občutki po organizaciji I. srečanja iz prejšnjega leta bili še vedno lepi, smo se odločili organizirati II. srečanje še obsežnejše in z bolj kvalitetnim programom. Projekt nam je ob sodelovanju vseh ter pomoči sponzorjev dobro uspel. Preko sezone se je pa spet dogajalo; srečanja, dopust Mali lošinj, klub se je obogatel z dvema naraščajema, kar se je ustrezno temu ob porodih po običajih naše pokrajine tudi proslavilo. Opravilo se je več intervjujev po raznih lokalnih televizijah, po nacionalni televiziji se poročalo o našem srečanju skratka uspelo nam je realizirati bistveno miselnost našega kluba, ki je širitev motokulture naše pokrajine. Prejeli smo srebrno plaketo Občine Gornji Petrovci za zasluge k turizmu in motokulturi.


DELO KLUBA V LETU 2003
Januarja smo organizirali izlet v italijansko Padovo, na obisk motorističnega sejma, kjer si je marsikateri kaj ogledal, poslikal ali kupil za svojega jeklenega konjička.V aprilu smo bili prav tako tudi v Budimpešti. Že celo pomlad pa so potekale aktivne priprave za tretje naše srečanje motoristov maja, v Križevcih.Obisk je bil nad pričakovanji, vse je potekalo brez težav, obiskovalci so se kar dobro zabavali, le ponoči nam je malo zagodel mraz.Obiskalo nas je nad trideset moto klubov in veliko domačih obiskovalcev, ki so si prišli ogledat motorje ter zabavat.V poletnih mesecih je naš klub obiskal precej podobnih motosrečanj po celi Sloveniji in v sosednji Madžarski ter Avstriji.Razen takih voženj ob vikendih si privoščimo tudi daljša potovanja, ki trajajo po teden dni ali še več.Nekaj članov je z motorji obiskalo zdomce v Vorarlbergu/Avstrija, hkrati smo pa se še potepali po Nemčiji, Švici, Liechtensteinu in Italji.Dvotedenski dopust pa smo imeli na otoku Pagu.Kot vsako leto, smo tudi letos obiskali motodirke Grand Prix na Češkem.Do sedaj še nismo imeli klubskih prostorov, kjer bi se lahko sestajali in družili, zato smo se letos odločili in dogovorili s PGD Budinci, da nam dajo v najem stari zapuščeni gasilski dom in si ga po svojih željah in močeh uredimo.


DELO KLUBA V LETU 2004
(prepisano iz Petrovskih novin - november 2004)
V teh dneh, ko se je pojavil že prvi sneg, so naši jekleni konji zloščeni in pokriti pospravljeni v garažah in čakajo na prve pomladne tople žarke.Se pa včasih tudi najde kakšen član MK Gronska Strejla, ki se v zimskih sončnih dnevih poda na vožnjo v sosednje vasi na kakšno toplo pijačo.Toliko, da je duša spet potešena.

Marsikateri od nas si že dela načrte za drugo leto, kako si bo polepšal svoj motor ali pa zamenjal za boljšega, morda novega iz trgovine.Ja, tak hobi je drag. Motor dober milijon, pa še več, registracija desetino tega, obleka in ostala oprema, gume in servisi, tako, da o porabi goriva niti ne smeš razmišljati.Ko pa vse to imaš, so občutki in doživetja na cesti ali v družbi enako mislečih nepozabni.Tako je bilo tudi letos v našem klubu.

Po zabavi za zaključek leta 2003 v Kuzmi, smo že januarja organizirali izlet na moto sejem v italijansko Padovo, aprila pa še v Budimpešto.Napaseš si oči, kupiš nekaj za sebe in za motor in poklepetaš s starimi znanci o tem in onem.Že v tem času potekajo intenzivne priprave za organizacijo našega moto srečanja v Križevcih v začetku maja.Potrebno je nešteto klicev, dogovorov, obiskov in poznanstev , da se potem 1500 ljudi dva dni zabava.To nam je tudi letos v Križevcih uspelo, le vreme nam je spet obrnilo hrbet.Spet dež.Za dobro vzdušje je skrbelo sedem glasbenih skupin, med njimi tudi slovenska rock zvezda Pero Lovšin.Ljudje so prišli od vsepovsod.Iz cele Slovenije, sosednje Avstrije, Madžari so pa prišli prvi in odšli zadnji v nedeljo.Prireditev je posnela tudi RTV Slovenija za oddajo Dobro jutro, seveda pa so podobno naredili tudi lokalni Vestnik in Kanal 10.Upajmo, da se nas letos vreme usmili in nam da priložnost za dobro organizacijo 5. moto srečanja MK Gronska Strejla v Križevcih 6. in 7. maja 2005.

Junija si pa nato v novih klubskih prostorih v Budincih privoščimo piknik za vse člane kluba in tiste, ki so nam kakor koli pomagali.V dobrem letu dni smo si iz starega zapuščenega gasilskega doma (nazadnje trgovina) naredili prijetne klubske prostore.Po svojih sposobnostih smo si naredili kuhinjo, sanitarije, lasten studenec, vodovod, elektro priklop, ogrevanje, parkirišče in ostale drobnarije, da je stavba spet zaživela.Sosedje se veselijo obnove hiše in nas radi obiščejo.

Preko leta se pa, kolikor le čas dopušča, podamo z motorji na pot.Obiskali smo razna srečanja in dogodke po Sloveniji (Postojna ….), Madžarski (Kalocza ….), Avstriji (Faaker See …), Hrvaški (Hvar …), Češki (moto GP – Brno) in še se da naštevati.Na povabilo OŠ Puconci in Čeh Ignaca smo se v počitnicah udeležili tudi poletnega tabora, kjer so se učenci imeli priložnost popeljati na naših motorjih in jim tako popestriti počitnice.

Člani MK Gronska Strejla se zahvaljujejo za obisk naše prireditve v Križevcih, še posebej pa domačinom na pomoči pri organizaciji.Zahvala gre tudi vsem sponzorjem in občini Gornji Petrovci.


DELO KLUBA V LETU 2005
poglej v fotoalbum
2005


DELO KLUBA V LETU 2006
podobno kot prejšnja leta - več truda vloženo v
KlubHouse v Budincih


DELO KLUBA V LETU 2007
- novi klubski člani: Gomboc, Vöröš, Recek, Cipot; skupaj nas je 40
- nekaj novih motorjev, vseh skupaj jih je 34:
Yamaha: 11
Honda: 8
Suzuki: 7
Kawasaki: 3
Harley Davidson: 4
Ducati: 1


DELO KLUBA V LETU 2008
- novi klubski član (Member): Pisnjak
- skupaj nas je: 31
- pripravniki (Prospect): 3
- motorji; vseh skupaj jih je 25:
Yamaha: 4
Honda: 6
Suzuki: 5
Kawasaki: 3
Harley Davidson: 5
Ducati: 1
BMW: 1


DELO KLUBA V LETU 2009
- novi klubski član (Member): Golubovič Miloš
- skupaj nas je: 30
- pripravniki (Prospect): 4
- motorji; vseh skupaj jih je 27:
Yamaha: 4
Honda: 6
Suzuki: 2
Kawasaki: 4
Harley Davidson: 10
BMW: 1


DELO KLUBA V LETU 2010
- novi klubski člani (Member): Beloševič Andrej, Gorza Miran, Pasičnjek Sonja, Špilak Dušan
- skupaj nas je: 33
- pripravniki (Prospect): 2
- motorji; vseh skupaj jih je 28:
Yamaha: 6
Honda: 6
Suzuki: 3
Kawasaki: 3
Harley Davidson: 10

| 0 Comments
Posted on 27 Jun 2005 by MKGS
Powered by CuteNews